Pieczeń z dzika z migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika z migdałami
  1. 1. Udziec myjemy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
  2. 2. Następnego dnia mięso wyjmujemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i mocno wygniatamy ręką.
  3. 3. Szpikujemy mięso słoniną, nacieramy solą i pieprzem.
  4. 4. Przygotowane mięso układamy na posmarowanej tłuszczem blasze, obkładamy plasterkami masła, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godzinę, często polewając masłem i skrapiając wodą.
  5. 5. W rondlu roztapiamy łyżkę masła i dodajemy starty chleb. Całość mieszamy i rozprowadzamy łyżką wody. Dodajemy tłuczone goździki i śmietanę.
  6. 6. Otrzymaną masą nacieramy mięso i ponownie wstawiamy je do piekarnika.
  7. 7. Zapiekamy aż się zrumieni.
  8. 8. Rumiane mięso posypujemy posiekanymi, obranymi ze skórki migdałami, zalewamy czerwonym winem i zapiekamy jeszcze przez około 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.273