Pieczeń z dzika z migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika z migdałami
  1. 1. Udziec myjemy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
  2. 2. Następnego dnia mięso wyjmujemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i mocno wygniatamy ręką.
  3. 3. Szpikujemy mięso słoniną, nacieramy solą i pieprzem.
  4. 4. Przygotowane mięso układamy na posmarowanej tłuszczem blasze, obkładamy plasterkami masła, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godzinę, często polewając masłem i skrapiając wodą.
  5. 5. W rondlu roztapiamy łyżkę masła i dodajemy starty chleb. Całość mieszamy i rozprowadzamy łyżką wody. Dodajemy tłuczone goździki i śmietanę.
  6. 6. Otrzymaną masą nacieramy mięso i ponownie wstawiamy je do piekarnika.
  7. 7. Zapiekamy aż się zrumieni.
  8. 8. Rumiane mięso posypujemy posiekanymi, obranymi ze skórki migdałami, zalewamy czerwonym winem i zapiekamy jeszcze przez około 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.088