Zupa fasolkowa kwaśna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
2
Średnia 2.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa fasolkowa kwaśna
  1. 1. Opłukaną białą fasolę zalewamy przegotowaną wodą i pozostawiamy na noc.
  2. 2. Następnego dnia go­tujemy ją do miękkości.
  3. 3. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i myjemy. Zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do miękkości.
  4. 4. Przecieramy fasolkę przez sito.
  5. 5. Na rozgrzanej patelni stapiamy słoninę. Dodajemy mąkę i dokładnie rozcieramy. Dodajemy posiekaną cebulę i przez chwilę smażymy.
  6. 6. Przetartą fasolę rozprowadzamy wywarem z jarzyn, solimy i zaprawiamy zasmażką z cebulą.
  7. 7. Następnie dodajemy sok z cytryny i kostkę cukru. Zupę możemy podawać z grzankami z bułki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.712