Zrazy chrzanowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz chrzanowy
Składniki potrzebne do wykonania Farsz chrzanowy
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
  1. 1. Do miski ucieramy chrzan.
  2. 2. Dodajemy sól, cukier, żółtko, masło i sok z cytryny.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Zrazy cielęce
Składniki potrzebne do wykonania Zrazy cielęce
Masło - 2 łyżki stołowe
Mąka - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
  1. 1. Cebulę drobno kroimy i smażymy na 1 łyżce masła.
  2. 2. Mięso mielimy z namoczoną i wyciśniętą bułką oraz z zeszkloną na maśle cebulą.
  3. 3. Dodajemy jajo, przyprawiamy i dokładnie wyrabiamy.
  4. 4. Dzielimy na 8 równych części, delikatnie rozgniatamy i na każdy kotlet nakładamy farsz chrzanowy.
  5. 5. Formujemy zrazy, obsypujemy bułką tartą i smażymy na pozostałym maśle.
  6. 6. Zrumienione zrazy wykładamy na głęboki półmisek.
  7. 7. Do pozostałego ze smażenia tłuszczu dodajemy mąkę, śmietanę i rosół i doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Powstały sos wlewamy do półmiska ze zrazami.
Zrazy chrzanowe
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.231
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});