Królik duszony z cebulą

Królik duszony z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
6
Średnia 2.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z królika  g  x  kcal =  kcal
Udo z królika  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Królik duszony z cebulą
  1. 1. Mięso z królika nacieramy solą i odstawiamy na 24 godziny. Następnie szpikujemy je pokrojoną w cienkie paseczki słoniną. Skrapiamy sokiem z cytryny.
    Mięso z królika nacieramy solą i odstawiamy na 24 godziny. Następnie szpikujemy je pokrojoną w cienkie paseczki słoniną. Skrapiamy sokiem z  cytryny.
  2. 2. Przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego i wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 200°C. Dusimy w piekarniku przez około godzinę.
  3. 3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulę i pieprz. Następnie wlewamy dwie łyżki wody i dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Przed podaniem polewamy sosem spod pieczeni. Królika podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, przybranego listkiem laurowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.951