Królik duszony z cebulą

Królik duszony z cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
6
Średnia 2.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z królika  g  x  kcal =  kcal
Udo z królika  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Królik duszony z cebulą
  1. 1. Mięso z królika nacieramy solą i odstawiamy na 24 godziny. Następnie szpikujemy je pokrojoną w cienkie paseczki słoniną. Skrapiamy sokiem z cytryny.
    Mięso z królika nacieramy solą i odstawiamy na 24 godziny. Następnie szpikujemy je pokrojoną w cienkie paseczki słoniną. Skrapiamy sokiem z  cytryny.
  2. 2. Przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego i wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 200°C. Dusimy w piekarniku przez około godzinę.
  3. 3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulę i pieprz. Następnie wlewamy dwie łyżki wody i dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Przed podaniem polewamy sosem spod pieczeni. Królika podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, przybranego listkiem laurowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.236