Krewetki smażone na maśle

Krewetki smażone na maśle
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
25
Średnia 3.44 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krewetki smażone na maśle
  1. 1. Krewetki myjemy i osuszamy (jeśli są one w całości-wybieramy z nich mięso).
    Krewetki myjemy i osuszamy (jeśli są one w całości-wybieramy z nich mięso).
  2. 2. Skrapiamy krewetki sokiem z cytryny.
  3. 3. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojony w plasterki czosnek.
  4. 4. Do masła wsypujemy sól, chilli oraz posiekaną natkę pietruszki.
  5. 5. Dodajemy krewetki i smażymy je z każdej strony po 4-5 minut, aż do zarumienienia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
ja rowniez ograniczam ;) kupujesz tylko maestro czy inne produkty z serii bez e tez? bo ja ogolnie ...
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
polecacie kabanosy z sokołowa? hmm ale na rynku są dużo zdrowsze kabanosy, bez konserwantów, ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.244