Paszteciki jarskie w naleśniku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda gazowana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto na naleśniki
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na naleśniki
Sól - wg. uznania
  1. 1. Do przesianej mąki dodajemy jajka, sól i mleko. Delikatnie łączymy z wodą gazowaną i mieszamy.
  2. 2. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju. Dużą łyżką lub chochlą nalewamy ciasto na rozgrzaną patelnię i rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy aż ciasto przestanie być płynne, po czym odwracamy je na drugą stronę.
  3. 3. Usmażone naleśniki odkładamy na talerz.
Farsz do naleśników
Składniki potrzebne do wykonania Farsz do naleśników
Masło - 4 łyżki stołowe
Smalec - 8 łyżek stołowych
Sól - wg. uznania
  1. 1. Gotujemy jarzyny.
  2. 2. Ugotowane warzywa wraz z cebulą i grzybami drobno siekamy i dusimy na maśle do momentu aż odparuje woda.
  3. 3. Dodajemy posiekane jajo, starty parmezan, łyżkę posiekanego kopru i pietruszki.
  4. 4. Całość solimy, nakładamy w naleśniki, zwijamy, obtaczamy w surowym jajku, bułce tartej i smażymy na smalcu.
Paszteciki jarskie w naleśniku
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.9
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});