Banana split

Banana split
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
4
Średnia 4.5 / 5 (4 głosy)
Dodany przez:
Paweł Uściński
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Lody waniliowe  g  x   kcal =  kcal
Lody truskawkowe  g  x   kcal =  kcal
Lody czekoladowe  g  x   kcal =  kcal
Banan  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Sos czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Banana split
  1. 1. Na schłodzonym talerzyku do lodów układamy lody po jednej gałce w szeregu.
    Na schłodzonym talerzyku do lodów układamy lody po jednej gałce w szeregu.
  2. 2. Z obu stron układamy przeciętego wzdłuż banana.
  3. 3. Na obu końcach i po środku dekorujemy bitą śmietaną i polewamy całość karmelem i sosem czekoladowym.
  4. 4. Posypujemy pokruszonym orzechem.
  5. 5. Dekorujemy świeżą miętą i cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne orzechy owoce
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.761
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});