Kappa Maki

Kappa Maki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż do sushi  g  x   kcal =  kcal
Nori  g  x  kcal = 0 kcal
Sezam  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Wasabi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kappa Maki
  1. 1. Na bambusowej macie układamy nori.
    Na bambusowej macie układamy nori.
  2. 2. Umytego i obranego ogórka kroimy w słupki.
  3. 3. Na 3/4 jego powierzchni kładziemy równą warstwę ryżu.
  4. 4. Ryż smarujemy wasabi, układamy ogórka i sezam.
  5. 5. Część nori, która nie jest pokryta ryżem zwilżamy wodą, dzięki czemu stanie się ono kleiste.
  6. 6. Za pomocą maty bambusowej zwijamy nori z ryżem i dodatkami w tzw. rolla.
  7. 7. Całość wstawiamy do lodówki na około 40 minut.
  8. 8. Kroimy w poprzek na niewielkie kawałki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});