Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
9
Średnia 3.44 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron spaghetti  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bekon  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spaghetti carbonara
  1. 1. We wrzącej, lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti al dente.
    We wrzącej, lekko osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti al dente.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę.
  3. 3. Dodajemy bekon pokrojony w cienkie plastry i podsmażamy.
  4. 4. Wlewamy bulion i śmietanę, dodajemy posiekamy czosnek oraz rozmaryn.
  5. 5. Dodajemy ugotowane spaghetti, połowę startego parmezanu i całość podgrzewamy nieustannie mieszając.
  6. 6. Dodajemy żółtka i natychmiast zdejmujemy z ognia. Mieszamy nie dopuszczając do ścięcia.
  7. 7. Wykładamy potrawę na półmisek.
  8. 8. Posypujemy startym parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});