Sałatka Rukola

Sałatka Rukola
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Dodany przez:
Paweł Uściński
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nasiona słonecznika  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rukola  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka Rukola
  1. 1. Słonecznik prażymy na patelni uważając, aby go nie spalić i przekładamy na serwetkę.
    Słonecznik prażymy na patelni uważając, aby go nie spalić i przekładamy na serwetkę.
  2. 2. Parmezan kroimy w cieniutkie plastry.
  3. 3. Rukolę kroimy w kawałki ok. 6cm
  4. 4. Pomidora kroimy w kostkę.
  5. 5. Pieczarki kroimy w plastry.
  6. 6. Na talerz wykładamy pociętą rukolę a na nią wykładamy pieczarki, pomidora.
  7. 7. Całość posypujemy serem i ziarnami słonecznika.
  8. 8. Sałatkę polewamy sokiem z cytryny i octem balsamicznym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.76
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});