Boeuf bourguignon-wołowina po burgundzku

Boeuf bourguignon-wołowina po burgundzku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.29
7
Średnia 4.29 / 5 (7 głosy)
Dodany przez:
Paweł Uściński
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Cebulka koktajlowa  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Boeuf bourguignon-wołowina po burgundzku
  1. 1. Wołowinę kroimy w kostki o boku około 3cm.
    Wołowinę kroimy w kostki o boku około 3cm.
  2. 2. Wędzony boczek kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Obieramy cebulki, dodajemy do boczku i podsmażamy na smalcu do przyrumienienia.
  4. 4. Przyrumienione kostki boczku wraz z cebulkami zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
  5. 5. Pociętą w kostkę wołowinę obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, a następnie przekładamy do garnka.
  6. 6. Do garnka wlewamy wino i wodę tak, aby mięso całkowicie przykryło się płynem.
  7. 7. Dodajemy przyprawy i gotujemy na średnim ogniu przez około dwie godziny.
  8. 8. 20 minut przed końcem gotowania dodajemy cebulkę i boczek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.846
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});