Casoulet

Casoulet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Dodany przez:
Paweł Uściński
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Salami  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Casoulet
  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i smażymy każdy gatunek oddzielnie.
    Mięso kroimy w kostkę i smażymy każdy gatunek oddzielnie.
  2. 2. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek.
  3. 3. Przekładamy do garnka i dodajemy wino ,pomidory pokrojone w kostkę i liście laurowe.
  4. 4. Następnie dodajemy mięso i wlewamy wodę.
  5. 5. Po 30 minutach dodajemy pozostałe składniki.
  6. 6. Zupę zagęszczamy mąką pszenną.
  7. 7. Doprawiamy solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.785