Tort czekoladowy z migdałami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
  1. 1. Ucieramy cukier z żółtkami.
  2. 2. Dodajemy skórkę i sok z cytryny.
  3. 3. Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją delikatnie do masy z cukru i żółtek.
  4. 4. Dodajemy także zmielone migdały i mąkę, wszystko dokładnie mie­szamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
Masa do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Masa do tortu
Cukier - 12 łyżek stołowych
Masło - 12 łyżek stołowych
  1. 1. Ubijamy w misce jaja z cukrem i startą wanilią podlewając je gorącą wodą.
  2. 2. Kiedy masa zgę­stnieje, odstawiamy ją, żeby wystygła.
  3. 3. W osobnym naczyniu spieniamy masło i dodajemy do niego startą na tarce czekoladę.
  4. 4. Kiedy jaja z cukrem ostygną, dodajemy masło z czekoladą i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Tak przygotowaną masą przekładamy ciasto.
Tort czekoladowy z migdałami
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.74
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});