Tort z winnym kremem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Konfitura z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Cukier - 8 łyżek stołowych
  1. 1. Zagniatamy ciasto z mąki, cukru, migdałów i skórki pomarańczowej.
  2. 2. Rozwałkowujemy je na ok.0,5 grubości palca.
  3. 3. Przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem.
  4. 4. Karbujemy ciasto nożykiem, smarujemy jajem i pieczemy.
Krem do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Krem do tortu
  1. 1. Żółtka łączymy z winem i dokładnie mieszamy.
  2. 2. Dodajemy cukier i mąkę.
  3. 3. Całość stawiamy na ogniu nieustannie mieszając.
  4. 4. Kiedy masa zgęstnieje i urośnie dodajemy pianę ubitą z białek.
  5. 5. Upieczony tort przekładamy kremem, smarujemy konfiturą i wstawiamy na kilka minut do piekarnika, aby się zapiekł.
Tort z winnym kremem
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});