Tort półkruchy z kajmakiem czekoladowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Dżem morelowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
  1. 1. Przesiewamy mąkę, mieszamy ją z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło.
  2. 2. W mące robimy dołek i wbijamy jajo, dodajemy żółtka, śmietanę, zmielone orzechy, skórkę cytrynową i startą wanilię. Wszystkie składniki mieszamy.
  3. 3. Z ciasta formujemy 4 równe krążki, które nakłuwamy widelcem.
  4. 4. Każdy krążek osobno pieczemy.
Kajmak czekoladowy
Składniki potrzebne do wykonania Kajmak czekoladowy
Czekolada - 1 tabliczka
  1. 1. Mleko z cukrem gotujemy w dużym garnku do momentu aż zgęstnieje. W czasie gotowania stale mieszamy.
  2. 2. Kajmak studzimy i ucieramy.
  3. 3. Dodajemy masło, rozpuszczoną czekoladę, startą wanilię i jeszcze przez chwilę ucieramy.
  4. 4. Zimne krążki ciasta na przemian przekładamy dżemem morelowym i kajmakiem czekoladowym.
  5. 5. Wierzch i boki tortu pokrywamy kajmakiem.
Tort półkruchy z kajmakiem czekoladowym
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia turecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.607
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});