Tort orzechowy z kawą

Tort orzechowy z kawą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mączka cukrowa  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Lukier czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Czekolada - 2 tabliczki
Kawa - 20 ziarenek
  1. 1. Ucieramy żółtka z cukrem.
  2. 2. Dodajemy sok i skórkę cytrynową, roztartą na proszek kawę i rozgrzaną czeko­ladę.
  3. 3. Dodajemy zmielone orze­chy i przesianą bułkę.
  4. 4. Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do ciasta, lekko mieszamy.
  5. 5. Przelewamy ciasto do trzech tortownic i pieczemy przez pół godziny.
Masa do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Masa do tortu
Czekolada - 4 tabliczki
  1. 1. Spieniamy w misce masło na puszystą masę.
  2. 2. Ucie­ramy z mączką cukrową.
  3. 3. Dodajemy rozgrzaną czekoladę, żółtko, startą wanilię i zmielone migdały.
  4. 4. Wszystko ucieramy i studzimy.
Tort orzechowy z kawą
  1. 1. Przekładamy tort dwa razy masą i dekorujemy resztą kremu i lukrem czekoladowym.
    Przekładamy tort dwa razy masą i dekorujemy resztą kremu i lukrem czekoladowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kakao kawa mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.713
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});