Konfitura i galaretka z pigwy

Konfitura i galaretka z pigwy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pigwa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura i galaretka z pigwy
  1. 1. Obieramy pigwy z łupin, kroimy w cząsteczki, wydrążamy środki, zalewamy wodą tak, aby były przykryte wszystkie owoce. Całość gotujemy na małym ogniu aż zmiękną.
    Obieramy pigwy z łupin, kroimy w cząsteczki, wydrążamy środki, zalewamy wodą tak, aby były przykryte wszystkie owoce. Całość gotujemy na małym ogniu aż zmiękną.
  2. 2. W międzyczasie zagotowujemy cukier w litrze wody. Kiedy zgęstnieje, ściągamy szumowiny.
  3. 3. Do słodkiego syropu wrzucamy miękkie pigwy, przykrywamy talerzem i odstawiamy na dzień.
  4. 4. Namoczone owoce wykładamy na półmisek, a syrop ponownie zagotowujemy.
  5. 5. Do gorącego roztworu przekładamy pigwy. Zagotowujemy i odstawiamy na 10 minut z ognia.
  6. 6. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzamy do wrzenia. Czynność powtarzamy jeszcze 3 razy do uzyskania klarownej konfitury.
  7. 7. Z obierzyn przygotowujemy galaretkę. Do wody wrzucamy skórki i gotujemy przez około pól godziny.
  8. 8. Następnie przecedzamy je przez płótno i gotujemy w roztworze wody i cukru, przyjmując 0,5kg cukru na litr płynu.
  9. 9. Galaretka będzie gotowa jeśli uzyska żelową, gęstą konsystencję i różany kolor.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.366