Tort biszkoptowy z masą migdałową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Dżem z czarnej porzeczki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Żółtka ucieramy z cukrem,
  2. 2. Dodajemy ocet.
  3. 3. Białka ubijmy oddzielnie na sztywną pianę i dodajemy do żółtek.
  4. 4. Dosypujemy mąkę i mieszamy na jednolitą masę.
  5. 5. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wcześniej wysmarowanej tłuszczem tortownicy i umieszczamy w piekarniku na około 40 minut.
  6. 6. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia.
  7. 7. Kiedy będzie już zimne, rozcinamy tort na 3 blaty.
Poncz
Składniki potrzebne do wykonania Poncz
Cukier - 5 łyżeczek do herbaty
  1. 1. Gotujemy cukier z wodą i skórką cytrynową, a gdy ostygnie dodajemy do niego rum.
  2. 2. Tak przygotowanym ponczem skrapiamy ciasto.
Masa migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa migdałowa
  1. 1. Migdały zalewamy wrzątkiem, usuwamy z nich skórkę i mielimy.
  2. 2. Dodajemy do nich cukier, śmietanę i startą wanilię, wszystko ze sobą łączymy.
  3. 3. Możemy dodać ubitą pianę z białek, aby masa była trwalsza.
  4. 4. Blaty ciasta przekładamy dżemem porzeczkowym, a następnie masą migdałową.
Tort biszkoptowy z masą migdałową
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.713
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});