Tort chlebowy z masą migdałową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Lukier czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Sok z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krążki chlebowe
Składniki potrzebne do wykonania Krążki chlebowe
  1. 1. Ucieramy żółtka z cukrem i skórką pomarańczową.
  2. 2. Dodajemy sztywno ubitą pianę z białek i przesiany razowy chleb.
  3. 3. Mieszamy i pieczemy w tortownicy.
  4. 4. Studzimy i przecinamy na połowę.
  5. 5. Środkową stronę polewamy obficie so­kiem wiśniowym.
Kruche ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Kruche ciasto
Cukier - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Zagniatamy razem masło, mąkę, cukier i żółtko.
  2. 2. Układamy równo w tortownicy i pieczemy.
Masa migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa migdałowa
  1. 1. Migdały zalewamy wrzątkiem, ściągamy z nich skórkę i mielimy.
  2. 2. Wysuszone migdały ucieramy w misce z cukrem.
  3. 3. Dodajemy wanilię i jaja, wyrabiamy na masę.
  4. 4. Przekładamy dwa razy tort i po­lewamy lukrem czekoladowym.
Tort chlebowy z masą migdałową
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.617
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});