Tort czekoladowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Budyń czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Masło - 2 łyżki stołowe
Mleko - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem, jaja, mleko i kakao.
  2. 2. Wszystkie składniki mieszamy do momentu aż uzyskamy gładką i puszystą masę.
  3. 3. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy w piekarniku przez 40-50 minut.
  4. 4. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Zimny placek przekładamy masą czekoladową.
Masa czekoladowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa czekoladowa
  1. 1. Gotujemy mleko z cukrem i dodajemy do niego kakao, budyń czekoladowy i cukier waniliowy. Cały czas mieszamy, aby nie powstały grudki.
  2. 2. Budyń po ugotowaniu odstawiamy i czekamy aż trochę ostygnie.
  3. 3. W tym czasie rozcieramy margarynę na puszystą masę i dodajemy do niej schłodzony budyń.
  4. 4. Pod koniec dolewamy do niego kilka kropli wódki.
Tort czekoladowy
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});