Tort czekoladowy bez pieczenia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Składniki potrzebne do wykonania
  1. 1. Z 10 ugotowanych jaj wyjmujemy żółtka.
  2. 2. Przecieramy je przez sito i dodajemy zmielone w łupinach migdały, startą czekoladę, cukier, startą wanilię, 2 surowe żółtka i wyrabiamy tak długo aż powstanie gęsta masa.
  3. 3. Rozdzielamy ciasto na pół.
  4. 4. Każdą część osobno roz­kładamy na wielkość krążka torto­wego.
Masa migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa migdałowa
  1. 1. Gotujemy cukier z wodą na gęsty syrop.
  2. 2. Dodajemy zmielone migdały i powoli gotujemy.
  3. 3. Ucieramy migdały, dodajemy startą wanilię i sok z cytryny.
  4. 4. Roztartą masę nakładamy na czekoladowy krąg, wyrównujemy, przy­krywamy drugim kręgiem i przyciskamy.
  5. 5. Polewamy polewą czekoladową.
Tort czekoladowy bez pieczenia
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.898
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});