Tort czekoladowy królewski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto migdałowe
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto migdałowe
  1. 1. Mielimy wysuszone migdały bez łupin.
  2. 2. Ubijamy pianę z białek.
  3. 3. Dosypujemy do nich powoli cukier.
  4. 4. Wszystko ubijamy na gęstą masę i mieszamy z migdałami.
  5. 5. Z tej masy pieczemy w tortownicy 3 blaty średniej wielkości.
Kruche ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Kruche ciasto
Cukier - 6 łyżek stołowych
  1. 1. Za­gniatamy ciasto z masła, mąki, cukru i żółtek, dzielimy na dwie części.
  2. 2. Zostawiamy, aby stężało i pieczemy dwa blaty.
Masa do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Masa do tortu
Czekolada - 5 tabliczek
  1. 1. Masło ucieramy i dodajemy kolejno cukier, roztopioną czekoladę, żółtka i startą wanilię.
  2. 2. Masę zostawiamy do schłodzenia.
  3. 3. Kiedy masa zastygnie, połową masy smarujemy krąg migdałowy i przekładamy go kruchym cia­stem.
  4. 4. Smarujemy marmo­ladą i przekładamy migdałowym krążkiem.
  5. 5. Na wierzch nakładamy masę czekoladową i przyciskamy tort lekko, aby się wyrównał.
  6. 6. Polewamy polewą czekoladową.
Tort czekoladowy królewski
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.604
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});