Tort czekoladowy polski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
Masło - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Żółtka ucieramy z cu­krem.
  2. 2. Kiedy zbieleją, dodajemy stopioną czekoladę, zmielone migdały i ubitą pianę z białek.
  3. 3. Lekko mieszamy, przelewamy na wysmarowaną masłem blachę i pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180° C piekarniku.
  4. 4. Następnego dnia rozcinamy tort na dwie lub trzy części i przekładamy masą migdałową.
  5. 5. Tort polewamy polewą czekoladową.
Masa migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa migdałowa
  1. 1. Mielimy wysuszone migdały.
  2. 2. Gotujemy cukier z wodą na gęsty syrop.
  3. 3. Dodajemy zmielone migdały i parzymy na ogni­u.
  4. 4. Masę przekładamy do miski i ucieramy aż zbieleje.
  5. 5. Dodajemy sok z jednej cytryny i startą wanilię.
Tort czekoladowy polski
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.82
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});