Tort czekoladowy z masą prowansalską

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto do tortu
  1. 1. Żółtka ucieramy z cukrem na pulchną masę.
  2. 2. Białka ubijamy na pianę i mieszamy z żółtkami, zmielonymi migdałami, stopioną czekoladą, startą wanilią i rozkruszonymi biszkoptami.
  3. 3. Przekładamy do wysmarowanej masłem tortownicy.
  4. 4. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut.
  5. 5. Kiedy ciasto się upiecze i ostygnie, przecinamy i przekładamy masą.
Krem do tortu
Składniki potrzebne do wykonania Krem do tortu
  1. 1. Jaja ubijamy z cukrem.
  2. 2. Łączymy ze spienionym masłem i zarumienionymi migdałami.
  3. 3. Przyprawiamy rumem do smaku.
Tort czekoladowy z masą prowansalską
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});