Tarteletki z kremem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tarteletki
Składniki potrzebne do wykonania Tarteletki
Migdał - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Ucieramy cukier z żółtkami do bia­łości.
  2. 2. Dodajemy ubitą pianę z białek i mąkę.
  3. 3. Rozciągamy ciasto na blasze, tak aby miało 1cm grubości.
  4. 4. Pieczemy w piekarniku w temp. 140ºC.
  5. 5. Gdy ciasto wystygnie, dzielimy je na dwa blaty.
Krem mocca
Składniki potrzebne do wykonania Krem mocca
Mąka - 1 łyżeczka do herbaty
Kawa czarna - 0.25 szklanki
  1. 1. Mąkę przesiewamy do garnka.
  2. 2. Do mąki wbijamy żółtka, dokładnie mieszamy i stawiamy na małym ogniu.
  3. 3. Do masy powoli wlewamy ciepłą kawę. Cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje.
  4. 4. Ucieramy w misce masło z cukrem.
  5. 5. Gdy kawa z żółtkami ostygnie, wlewamy ją łyżeczką do masła. Mieszamy, aby masa się nie zważyła.
  6. 6. Masę wstawiamy do lodówki.
Tarteletki z kremem
  1. 1. Przygotowane blaty przekładamy kremem i dociskamy.
  2. 2. Kroimy w niewielkie kwadraty.
  3. 3. Ciastka posypujemy zrumienionymi migdałami.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.571
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});