Deser z lodów kawowych i pomarańczy

Deser z lodów kawowych i pomarańczy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser z lodów kawowych i pomarańczy
  1. 1. Ucieramy żółtka z cukrem do białości.
    Ucieramy żółtka z cukrem do białości.
  2. 2. Wlewamy powoli kawę i około 150ml śmietany. Ubijamy w gorącej kąpieli wodnej do momentu powstania gęstego kremu.
  3. 3. Wkładamy naczynie z masą do zimnej wody, wlewamy koniak i ubijamy masę aż ostygnie.
  4. 4. Pozostałą śmietanę ubijamy na puszysty krem i delikatnie mieszamy z masą kawową.
  5. 5. Przekładamy krem do formy i wstawiamy do zamrażarki.
  6. 6. Pomarańczę obieramy, usuwamy białe błony tak, aby pozostał sam miąższ.
  7. 7. Zamrożone lody nakładamy łyżką do salaterek, przybieramy cząstkami pomarańczy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.741
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});