Tiramisu z koniakiem

Tiramisu z koniakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
14
Średnia 3.57 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Biszkopt podłużny  g  x   kcal =  kcal
Espresso  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tiramisu z koniakiem
  1. 1. Zaparzamy espresso i łączymy je z koniakiem. Studzimy.
    Zaparzamy espresso i łączymy je z koniakiem. Studzimy.
  2. 2. Ucieramy żółtka z cukrem do białości.
  3. 3. Laskę wanilii nacinamy i wydrążamy miąższ.
  4. 4. Nasiona wanilii dodajemy do kremu i mieszamy.
  5. 5. Stopniowo dodajemy serek mascarpone i ucieramy.
  6. 6. Formę wykładamy biszkoptami i nasączamy je połową espresso.
  7. 7. Na biszkopty nakładamy połowę masy mascarpone, wyrównujemy ją i przykrywamy resztą nasączonych kawą biszkoptów.
  8. 8. Wierzch smarujemy resztą masy i posypujemy kakao.
  9. 9. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.862
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});