Tort mocca

Tort mocca
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 2%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort mocca
  1. 1. Rozcieramy 20dkg masła na krem, dodajemy 15dkg cukru, cukier waniliowy i rozpuszczoną gorzką czekoladę.
    Rozcieramy 20dkg masła na krem, dodajemy 15dkg cukru, cukier waniliowy i rozpuszczoną gorzką czekoladę.
  2. 2. Dodajemy jaja i szczyptę soli, cały czas ubijając.
  3. 3. Wsypujemy do masy mąkę pszenną, kukurydzianą oraz proszek do pieczenia. Mieszamy.
  4. 4. Orzechy mielimy i ubijamy masę do momentu aż będzie gładka.
  5. 5. Tortownicę smarujemy masłem (1 łyżka) i bułką tartą, po czym wlewamy do niej masę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez 45 minut.
  6. 6. Po upieczeniu zdejmujemy obręcz tortownicy, odstawiamy ciasto do ostygnięcia.
  7. 7. Ciasto kroimy wzdłuż na 3 równe części.
  8. 8. W garnku gotujemy budyń waniliowy z mlekiem i dodajemy pozostały cukier. Do gorącego budyniu wsypujemy kawę instant i całość mieszamy.
  9. 9. Odstawiamy budyń do ostygnięcia.
  10. 10. Pozostałe masło ucieramy z gorzką czekoladą, po czym miksujemy z budyniem i odlewamy 1/4 kremu do dekoracji.
  11. 11.  Kładziemy pierwszy blat ciasta, smarujemy go połową kremu, przykrywamy drugim blatem i rozsmarowujemy pozostały krem.
  12. 12. Na wierzchu układamy trzeci blat, smarujemy kremem do dekoracji boki tortu i wierzch.
  13. 13. Boki i wierzch tortu obsypujemy kakao w proszku.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.89
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});