Kwasówka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kluski z grzybów  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Kwas z kapusty  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kwasówka
  1. 1. Namoczoną fasolę gotujemy w tej samej wodzie, w której uprzednio była moczona.
  2. 2. Jarzyny z grzybami gotujemy aż będą miękkie. Następnie przecedzamy je do innego garnka.
  3. 3. Dodajemy kwas z kapusty, aby uzyskać kwaśny smak, dosalamy i podprawiamy zasmażką ze smalcu, mąki i drobno posiekanej cebuli.
  4. 4. Przyprawiamy koperkiem, pietruszką i szczyptą kminu.
  5. 5. Dodajemy ugotowane oddzielnie kluski grzybowe i fasolkę wraz z wodą, w której była gotowała. Gdyby ilość zupy była niewystarczająca, dolewamy wodę, w której gotowane były kluski i pokrojone w paski jarzyny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.644