Pyzy z mięsem po warszawsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyzy z mięsem po warszawsku
  1. 1. Ziemniaki obieramy i myjemy.
  2. 2. Połowę z nich ścieramy na drobnej tarce i mocno odciskamy z nich wodę do miseczki. Skrobię, która osiądzie na dnie miseczki dodajemy z powrotem do ziemniaków.
  3. 3. Pozostałą część ziemniaków gotujemy, po czym studzimy i mielimy.
  4. 4. Łączymy ze sobą obydwie masy ziemniaczane.
  5. 5. Dodajemy mąkę, dwa jajka, sól i całość krótko zagniatamy.
  6. 6. Wołowinę gotujemy do miękkości.
  7. 7. Ugotowane mięso mielimy wraz z podsmażoną na maśle cebulą oraz namoczoną i odciśniętą bułką.
  8. 8. Do masy dodajemy jedno jajo, sól oraz pieprz do smaku i wszystko mieszamy.
  9. 9. Z masy ziemniaczanej formujemy małe placki, na których układamy mięsny farsz.
  10. 10. Sklejamy placki tak, by powstały kulki.
  11. 11. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy przez ok. 5 minut od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.
  12. 12. Pyzy podajemy ze skwarkami ze słoniny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.839
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});