Rydze w kruchym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Mleczaj Rydz  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło klarowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rydze w kruchym cieście
  1. 1. Mąkę siekamy razem z masłem.
  2. 2. Dodajemy żółtko wymieszane ze śmietaną i szczyptę soli.
  3. 3. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy je folią i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  4. 4. Rydze oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
  5. 5. Odcinamy kapelusze, a trzony drobno siekamy i podsmażamy na maśle.
  6. 6. Orzechy siekamy i mieszamy z podsmażonymi trzonami. Doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty.
  8. 8. Na środku placków układamy grzybowe kapelusze, a na nich farsz.
  9. 9. Rogi ciasta sklejamy nad kapeluszami.
  10. 10. Ciasto smarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200ºC, aż nabiorą złotego koloru.
  11. 11. Tak przygotowane rydze podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do czystych zup.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});