Drobiowa wątróbka z jabłkami z sosem malinowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Krupnik  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drobiowa wątróbka z jabłkami z sosem malinowym
  1. 1. Wątróbki myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu. Zalewamy mlekiem i odstawiamy na trzy godziny.
  2. 2. Przepłukujemy wątróbki zimną wodą i osuszamy.
  3. 3. Smażymy je na maśle i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  4. 4. Jabłka obieramy i rozkrawamy na osiem części.
  5. 5. Dodajemy pokrojone jabłka do lekko podsmażonej wątróbki.
  6. 6. Do całości dodajemy krupnik i miód.
  7. 7. Ucieramy maliny z cukrem.
  8. 8. Dodajemy czerwone wino i całość dokładnie mieszamy.
  9. 9. Wątróbki układamy na jabłkach i skrapiamy sosem malinowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.748
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});