Marynowany miętus

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.14
7
Średnia 3.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miętus  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marynowany miętus
  1. 1. Na marynatę zagotowujemy ocet z wodą, cynamonem, zielem angielskim, gałką muszkatołową, goździkami i cukrem.
  2. 2. Trzymamy całość przez 10 minut na małym ogniu i studzimy.
  3. 3. Miętusa oczyszczamy, filetujemy, myjemy i osuszamy.
  4. 4. Rybę kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy.
  5. 5. Obtaczamy rybę w bułce tartej i smażymy na oleju.
  6. 6. Usuwamy z mięsa nadmiar tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika.
  7. 7. Ostudzoną rybę układamy warstwami w słoju.
  8. 8. Każdą warstwę przekładamy estragonem, bazylią, rozmarynem i majerankiem.
  9. 9. Słój zalewamy zimnym octem i wstawiamy na dwa dni do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});