Pasztet z jabłek i fasoli

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z jabłek i fasoli
  1. 1. Fasolę myjemy i moczymy w wodzie przez noc.
  2. 2. Gotujemy fasolę do miękkości, studzimy i osączamy.
  3. 3. Na gorącej patelni prażymy sezam.
  4. 4. Jabłko obieramy i ścieramy na drobnej tarce.
  5. 5. Wszystkie składniki miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z połowy cytryny i cytrynową skórką.
  6. 6. Masę wykładamy do formy, wygładzamy powierzchnię, przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
  7. 7. Pasztet podajemy na zimno z pieczywem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});