Wiejska kartoflanka

Wiejska kartoflanka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Seler nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wiejska kartoflanka
  1. 1. Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy w kawałki.
    Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy w kawałki.
  2. 2. Cebulę drobno siekamy i rumienimy w rondlu na smalcu.
  3. 3. Dodajemy warzywa i wszystko razem smażymy.
  4. 4. Dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy wodą.
  5. 5. Do wywaru wrzucamy grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki, kminek, kostkę rosołową i gotujemy całość przez pół godziny, mieszając od czasu do czasu.
  6. 6. Zupę doprawiamy majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki i selera.
  7. 7. Zupę podajemy z gorącą kromką razowego chleba.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.757
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});