Kotlety z kaszy jęczmiennej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.3
10
Średnia 3.3 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza jęczmienna  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z kaszy jęczmiennej
  1. 1. Kaszę gotujemy na półsypko.
  2. 2. Grzyby myjemy i przez godzinę moczymy w przegotowanej letniej wodzie, po czym gotujemy je w tej samej wodzie przez 50 minut.
  3. 3. Ugotowane grzyby mielimy wraz z połową kaszy w maszynce.
  4. 4. Do masy dodajemy pozostałą kaszę.
  5. 5. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do masy.
  6. 6. Dodajemy jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
  7. 7. Masę wykładamy na stolnicę wysypaną bułką tartą i formujemy na dość gruby wałek, który dzielimy na 10 kotletów.
  8. 8. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby kasza
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.753
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});