Kujawski schab w przyprawach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.31
13
Średnia 3.31 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kujawski schab w przyprawach
  1. 1. Schab kroimy w plastry, które lekko rozbijamy.
  2. 2. Przygotowujemy marynatę z miodu i wódki.
  3. 3. Pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce.
  4. 4. Cytrynę oparzamy i kroimy w cienkie plasterki (usuwamy pestki).
  5. 5. Czosnek drobno siekamy.
  6. 6. Plastry schabu smarujemy częścią marynaty i układamy w salaterce.
  7. 7. Obkładamy mięso startą pietruszką, plastrami cytryny oraz czosnkiem. Oprószamy pieprzem i zalewamy resztą marynaty.
  8. 8. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
  9. 9. Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
  10. 10. Solimy i przekładamy do rondla.
  11. 11. Dodajemy masło, skrapiamy marynatą i dusimy przez 15 minut.
  12. 12. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.74
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});