Pieczeń z dzika po myśliwsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Piwo jasne pełne  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po myśliwsku
  1. 1. Z octu winnego, pokrojonych warzyw (bez cebuli), liści laurowych, ziela angielskiego, ziaren pieprzu i szczypty cukru zagotowujemy marynatę.
  2. 2. Odżyłowane i umyte mięso mocno wygniatamy ręką, układamy w garnku i zalewamy ostudzoną marynatą. Odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Podczas marynowania mięso często obracamy.
  3. 3. Po wyjęciu z marynaty mięso osuszamy, szpikujemy słoniną, nacieramy solą oraz pieprzem i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Oprószamy mąką i rumienimy ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
  5. 5. Mięso przekładamy do rondla, polewamy smalcem, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę, skrapiamy piwem i dusimy pod przykryciem, często podlewając przecedzoną marynatą.
  6. 6. Miękkie mięso kroimy w plastry i ponownie wkładamy do rondla.
  7. 7. Mieszamy dokładnie żółtko z musztardą, sokiem i skórką z cytryny, szczyptą cukru, solą i pieprzem.
  8. 8. Zalewamy plastry mięsa marynatą i gotujemy całość na niedużym ogniu.
  9. 9. Mięso układamy na rozgrzanym półmisku. Sos miksujemy i podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.821