Pieczeń z dzika po myśliwsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Piwo jasne pełne  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po myśliwsku
  1. 1. Z octu winnego, pokrojonych warzyw (bez cebuli), liści laurowych, ziela angielskiego, ziaren pieprzu i szczypty cukru zagotowujemy marynatę.
  2. 2. Odżyłowane i umyte mięso mocno wygniatamy ręką, układamy w garnku i zalewamy ostudzoną marynatą. Odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Podczas marynowania mięso często obracamy.
  3. 3. Po wyjęciu z marynaty mięso osuszamy, szpikujemy słoniną, nacieramy solą oraz pieprzem i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Oprószamy mąką i rumienimy ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
  5. 5. Mięso przekładamy do rondla, polewamy smalcem, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę, skrapiamy piwem i dusimy pod przykryciem, często podlewając przecedzoną marynatą.
  6. 6. Miękkie mięso kroimy w plastry i ponownie wkładamy do rondla.
  7. 7. Mieszamy dokładnie żółtko z musztardą, sokiem i skórką z cytryny, szczyptą cukru, solą i pieprzem.
  8. 8. Zalewamy plastry mięsa marynatą i gotujemy całość na niedużym ogniu.
  9. 9. Mięso układamy na rozgrzanym półmisku. Sos miksujemy i podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79