Potrawka z kury i ogórków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.38
8
Średnia 3.38 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Udo z kury  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata głowiasta  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z kury i ogórków
  1. 1. Udka myjemy i nacieramy solą oraz skórką z cytryny.
  2. 2. Wkładamy do rondla, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości.
  3. 3. Bulion wraz z udkami studzimy.
  4. 4. Ogórki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki.
  5. 5. Sałatę i szczaw myjemy i kroimy w paski.
  6. 6. W rondlu rozpuszczamy masło, do którego dodajemy ogórki.
  7. 7. Do miękkich ogórków wrzucamy sałatę, szczaw i przyprawiamy szczyptą cukru.
  8. 8. Całość smażymy przez 8 minut, delikatnie mieszając.
  9. 9. Udka oczyszczamy ze skóry i kości, kroimy w paski i dodajemy do ogórków.
  10. 10. Wywar z gotowania udek odparowujemy tak, aby została jedna szklanka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wlewamy do ogórków.
  11. 11. Całość mieszamy i chwilę gotujemy.
  12. 12. Żółtko mieszamy ze śmietaną, dodajemy do rondla z ogórkami, mieszamy i lekko podgrzewamy, ale nie zagotowujemy.
  13. 13. Potrawkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z bułką lub ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.83
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});