Mrągowski barszcz

Mrągowski barszcz
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mrągowski barszcz
  1. 1. Fasolę moczymy przez noc w wodzie z dodatkiem mielonego kminku.
    Fasolę moczymy przez noc w wodzie z dodatkiem mielonego kminku.
  2. 2. Następnego dnia zagotowujemy i odstawiamy.
  3. 3. Mięso starannie myjemy i wkładamy do garnka.
  4. 4. Dodajemy odcedzoną fasolę, sól, pieprz oraz ziele angielskie i zalewamy wszystko dużą ilością wody. Zagotowujemy.
  5. 5. Ząbki czosnku obieramy i w całość dodajemy do wywaru.
  6. 6. Marchew, por, seler oraz pietruszkę oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy.
  7. 7. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, a kapustę szatkujemy. Dodajemy je do zupy pod koniec gotowania.
  8. 8. Dodajemy do całości koncentrat pomidorowy oraz śmietanę i trzymamy zupę na wolnym ogniu.
  9. 9. Posypujemy zupę posiekaną natką pietruszki i koprem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Warmii i Mazur
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.835
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});