Zupa pieczarkowa z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.29
7
Średnia 3.29 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa pieczarkowa z ryżem
  1. 1. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski.
  2. 2. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubej tarce.
  3. 3. Cebulę wraz z czosnkiem obieramy i siekamy.
  4. 4. W dużym garnku roztapiamy masło i szklimy na nim cebulę oraz czosnek, po czym dodajemy pieczarki. Dusimy do miękkości.
  5. 5. Do miękkich grzybów wlewamy bulion i dodajemy starte warzywa oraz sól i pieprz do smaku.
  6. 6. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  7. 7. Po 20 minutach gotowania, dodajemy do zupy ryż i ziemniaki.
  8. 8. Gotujemy zupę na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie.
  9. 9. Kilka łyżek wywaru mieszamy ze śmietaną i wlewamy ostrożnie do całości.
  10. 10. Zupę posypujemy posiekanym koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Warmii i Mazur
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.746
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});