Pasztet z suszonych prawdziwków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z suszonych prawdziwków
  1. 1. Suszone grzyby myjemy, zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkość w tej samej wodzie.
  2. 2. Miękkie grzyby odcedzamy, a w wywarze pozostałym z gotowania moczymy bułki.
  3. 3. W rondlu rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim posiekane grzyby oraz cebulę.
  4. 4. Dodajemy odciśnięte bułki i chwilę wszystko smażymy, mieszając.
  5. 5. Przekładamy całość do dużej salaterki, dodajemy 2 łyżki posiekanych orzechów, żółtka, śmietanę oraz posiekaną pietruszkę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przekładamy masę do wysmarowanej masłem i posypanej siekanymi orzechami formy.
  7. 7. Formę szczelnie zamykamy lub przykrywamy folią aluminiową, ustawiamy na garnku z gorącą wodą i pieczemy przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby orzechy warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});