Tatarska sałatka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Pieczarki marynowane  g  x   kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Filet z anchois  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tatarska sałatka
  1. 1. Filety myjemy, osuszamy i wraz z papryką kroimy w kostkę.
  2. 2. Osączone pieczarki oraz korniszony kroimy w cienkie plastry. Anchois kroimy w paski.
  3. 3. Cebulę kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy otartą z cytryny skórką.
  4. 4. Łączymy wszystkie przygotowane składniki, doprawiamy pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, ab sałatka się dobrze schłodziła.
  6. 6. Do dekoracji sałatki używamy ugotowanych na twardo, posiekanych, szczypiorku oraz papryki konserwowej.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby ryby warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.832
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});