Zupa jarzynowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa jarzynowa
  1. 1. Por, seler,marchew i cebulę drobno kroimy.
  2. 2. Pomidory kroimy i wyjmujemy z nich pestki.
  3. 3. Ziemniaki obieramy.
  4. 4. Całość dusimy pod przykryciem, dodając od czasu do czasu łyżkę rosołu.
  5. 5. Pod koniec gotowania dodajemy koper i pietruszkę.
  6. 6. Następnie ugotowane warzywa przecieramy przez sito, rozpro­wadzamy rosołem i podprawiamy zasmażką z masła i mąki.
  7. 7. Zieloną fasolkę kroimy w rąby i gotujemy w osobnym naczyniu. Kiedy fasolka będzie miękka, dodajemy ją do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.609