Ćwikła kurpiowska

Ćwikła kurpiowska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ćwikła kurpiowska
  1. 1. Buraki dokładnie oczyszczamy, płuczemy, sparzamy i gotujemy do miękkości.
    Buraki dokładnie oczyszczamy, płuczemy, sparzamy i gotujemy do miękkości.
  2. 2. Ugotowane buraki obieramy z łupin i kroimy w cienkie paski lub ścieramy na grubej tarce.
  3. 3. W garnku dobrze rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy łyżkę mąki i razem zagotowujemy, uważając, aby składniki się nie zarumieniły.
  4. 4. Całość solimy, dodajemy zagotowany ocet, buraki i śmietanę.
  5. 5. Garnek przykrywamy i dusimy wszystko przez 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});