Naleśniki z rybą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z rybą
  1. 1. Rybę sprawiamy i kroimy w kawałki.
  2. 2. Włoszczyznę obieramy, płuczemy, zalewamy gorącą wodą. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotowujemy wywar.
  3. 3. W wywarze gotujemy przez 15 minut rybę, po czym ją studzimy, oczyszczamy z ości i mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami.
  4. 4. Do masy dodajemy namoczoną w połowie szklanki mleka i odsączoną bułkę, 2 jaja, ząbek czosnku roztarty z solą oraz pieprz.
  5. 5. Z mąki, pozostałych jaj i mleka przyrządzamy gęste ciasto, z którego smażymy naleśniki.
  6. 6. Nakładamy na naleśniki farsz i zwijamy je w rulony.
  7. 7. Układamy naleśniki ciasno w wysmarowanej tłuszczem formie.
  8. 8. Posypujemy startym żółtym serem i polewamy stopionym tłuszczem.
  9. 9. Zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.723
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});