Kurpiowski pasztet z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurpiowski pasztet z grzybami
  1. 1. Grzyby myjemy i moczymy przez noc w wodzie.
  2. 2. Następnego dnia gotujemy do miękkości w tej samej wodzie.
  3. 3. Bułkę tartą wsypujemy do miski, zalewamy śmietaną, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
  4. 4. Cebulę siekamy i smażymy na maśle na złoty kolor.
  5. 5. Grzyby odcedzamy, mielimy w maszynce i razem z przesmażoną cebulą dodajemy do miski z bułką tartą i śmietaną.
  6. 6. Dodajemy wszystkie przyprawy.
  7. 7. Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Masę grzybową wykładamy do formy posmarowanej masłem i posypanej posiekanymi orzechami.
  9. 9. Wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150ºC przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.062
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});