Zupa z węgorza

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Węgorz  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jabłka suszone  g  x   kcal =  kcal
Suszone gruszki  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z węgorza
  1. 1. Rybę sprawiamy, zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup, a mięso kroimy w dość grubą kostkę.
  2. 2. Solimy delikatnie i skrapiamy sokiem z cytryny, po czym odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.
  3. 3. Suszone owoce zalewamy niewielką ilością przegotowanej wody i odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Włoszczyznę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  5. 5. Cebulę obieramy i szpikujemy goździkami.
  6. 6. Do rondla wrzucamy skórę i pozostałe odpadki z węgorza.
  7. 7. Dodajemy pokrojoną włoszczyznę, cebulę, plastry cytryny, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy.
  8. 8. Zalewamy wszystko pięcioma szklankami gorącej wody, zagotowujemy i gotujemy dalej przez godzinę na małym ogniu.
  9. 9. Mięso z węgorza zalewamy powstałym wywarem i gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.
  10. 10. Suszone owoce zagotowujemy, odcedzamy i kroimy w paski.
  11. 11. Wrzucamy pokrojone owoce z powrotem do wody, w której się gotowały. Dodajemy miód i sok z cytryny.
  12. 12. Dodajemy całość do wywaru z ryby, dokładnie mieszamy i gotujemy przez 10 minut.
  13. 13. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  14. 14. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami z białego pieczywa.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.863
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});