Krupnik kurpiowski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.71
7
Średnia 2.71 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krupnik kurpiowski
  1. 1. Wanilię, gałkę muszkatołową, goździki, korę z cynamonu i skórki z owoców cytrusowych wrzucamy do gorącej wody i gotujemy kilka minut.
  2. 2. Cukier rumienimy na karmel, dodajemy miód i intensywnie mieszamy.
  3. 3. Do ciepłego płynu dolewamy spirytus oraz wodę z przyprawami i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Rozlewamy całość do butelek, które korkujemy.
  5. 5. Krupnik jest gotowy do spożycia po trzech dniach.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});