Espresso Romano

Espresso Romano
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Woda  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Kawa  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Espresso Romano
  1. 1. Zmieloną kawę umieszczamy w ekspresie ciśnieniowym.
    Zmieloną kawę umieszczamy w  ekspresie ciśnieniowym.
  2. 2. Wlewamy odpowiednią ilość wody.
  3. 3. Uruchamiamy ekspres, wybierając odpowiedni program (espresso).
  4. 4. Tak przygotowaną kawę podajemy wraz ze skórką cytrynową, która nadaje charakterystyczny, cytrusowy aromat.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Rodzaj głównego składnika: kawa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.513
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});